A major transformation took place at this Oakville home and was a collaboration between our designer Morgan and the homeowners – the husband being a contractor himself and did the renovation on their home.

The existing kitchen was dark, outdated and the space needed to be opened up. Walls between the family room and hallway were removed which helped with the flow of the main floor and kitchen. The bulkheads in the kitchen were also removed allowing cabinetry to be extended to the ceiling and helped create interest on every wall with the stack cabinetry. Adding glass into the stacked cabinets on either side of the custom designed hood added extra detail and sparkle.

The homeowners wanted to trade their kitchen table for an island with seating. Morgan designed a substantial island filled with functional storage and a built-in microwave. The island was made to look like a piece of furniture with columns, panel doors and furniture moulding.

The result of the collaboration: a bright, open space that is functional for cooking and inviting for entertaining. This transitional kitchen was a major success!

Before Gallery

Click to enlarge

Completed Gallery

Click to enlarge

To view this project and more, check out our other online profiles:

Houzz – Click Here
Instagram – Click Here
Facebook – Click Here

To book a consultation with Morgan please fill out the info below and she will be in touch.


Please prove you are human by selecting the Plane.